צווארון לבן | Navahans
top of page
white-collars-employees-in-the-office-2021-09-02-01-01-30-utc.jpg

צווארון לבן

  • הונאה ומרמה – הנפוצות ביותר 

 

אחת מהעבירות השכיחות ביותר היא הונאה בכרטיסי אשראי שיכולה לנוע מגניבה פיזית של כרטיס האשראי ועד לגניבת פרטי האשראי, ובמקרים מתוחכמים במיוחד להעתקת הפס המגנטי של הכרטיס. בנוסף לכך, ישנן עבירות רבות של הונאה טלפונית שיכולה להתרחש דרך מסירת מידע שקרי ולקיחת כסף עבורו (הונאה שנעשית לרוב על בני הגיל השלישי) או למשל התקשרות בתעריפי פרימיום שהחוזר אל המס נאלץ לשלם ללא ידיעתו ועוד דרכים רבות ומחוכמות של מבצעי המרמה. עונש צפוי להונאה טלפונית או הונאה בכרטיס אשראי יכול להגיע לעד 5 שנות מאסר ובמקרים חמורים אף ליותר. 

  • הלבנת הון – מכבסת הכסף השחור  

 

הלבנות הון יכולות להתבצע בדרכים שונות ומחוכמות. זהו כסף שמקורו בעבירה פלילית וה"הלבנה" היא בעצם העברתו לשוק החופשי והפיכתו לכסף חוקי. בין אם דרך העברת כספים לחנויות "צאינג'ים", להפקדת הכסף בחשבונות פיקטיביים או דרך עסק פיקטיבי, הלבנת הון מצריכה ידע והבנה מעמיקה ולכן בית המשפט מתייחס אליה בחומרה והענישה עליה עומדת על כ-10 שנות מאסר. 

במידה ואתם עומדים לפני חקירה בנושאי פשיעה כלכלית חשוב מאוד לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין בעל ניסיון כבר מהשלבים המוקדמים. פנייה מהירה יכולה לשנות גורל. אתם מוזמנים להתקשר ולהתייעץ לפני קבלת החלטה. משרד עו"ד נאוה הנס כאן להילחם עבורכם

עבירות צווארון לבן הפכו לחלק מהמציאות הפלילית בישראל אשר תופסות מקום בכותרות העיתונים ובתקשורת. אילו עבירות נכללות תחת "צווארון לבן"? ומה עושים במקרה של חקירה על פשיעה כלכלית? אנחנו עונים על כל השאלות.

 

פשעי צווארון לבן מיוחסים, בין היתר, לעבירות פשיעה כלכלית הנעשות על ידי אנשים ממעמד גבוה או בעלי תפקידים שמנצלים את הידע והכוח שלהם על מנת לבצע פשעי הונאה ומרמה. פשעים אלה נחשבים בדרך לכלל לעבירות מתוחכמות שדורשות הכרות מעמיקה ותכנון, לעומת גניבה "פשוטה וישירה" כמו גניבת כסף מחנות שנעשית בדרך כלל על ידי "צווארון כחול" כלומר על ידי אנשים "פשוטים".

לא כל אדם יכול לבצע עבירות צווארון לבן ולכן לא תמיד קל לגלות אותן. בעבר מונח זה יוחס לאנשים ממעמד גבוה אך היום החוק לא מתייחס למעמד מבצע העבירה. פשעי צווארון לבן יכולים לנוע בין עבירות הונאה ומרמה, לקבלת דבר במרמה ועד להונאה טלפונית. העונש הצפוי לעבירות אלו יכול לנוע בין 3-10 שנים ובנוסף מלווה

לרוב בהד תקשורתי ובהטלת סנקציות חמורות על הנאשמים

שעלולים להרוס את שמם הטוב ולאבד את עבודתם.

מהן עבירות "צווארון לבן"?

ישנן עבירות רבות הנכנסות תחת קטגוריית עבירות פשיעה כלכלית וצווארון לבן. להלן מספר עבירות שכיחות ביותר:

  • קבלת דבר במרמה- העבירה הסודית 


אחת העבירות המזוהות ביותר עם עבירות צווארון לבן והיא מתייחסת למעשה לאדם שרימה לצורך קבלת טובה כלשהי שבמידה ולא היה מרמה יתכן ולא היה מקבל אותה. עבירות אלו יכולות לנוע בין קבלת משהו פיזי, לשקר לגבי מוניטין על מנת לקבל עבודה, לקבלת החלטה לטובתו האישית של מבצע המרמה ומתייחסת גם לעבירות הכוללות פגיעה בגוף אדם. גם מקרים בהם אדם העלים עובדות מהותיות או הציג נתונים חלקיים של עובדות כדי לקבל דבר לטובתו נחשב בעיני החוק ל"מירמה". 
 

צור קשר

!פנייתכם התקבלה בהצלחה

bottom of page