top of page
S1Z6sVnsWp_0_241_1280_721_0_x-large.avif
WhatsApp Image 2024-12-14 at 17.14.39.jpeg

מלחמת חרבות ברזל - פיצויים

בעל/ת  עסק שנפגע ?

זה הזמן לקבל פיצוי הולם על העסקים שנפגעו.

אין שום סיבה שתצטרכו לעבור את זה לבד, אחרי יותר משנה של טלטלות ושינויים. מול רשויות המדינה, בהתנהלות לגבי מס רכוש, העבודה עלולה להיות מסורבלת ומתסכלת, והזכויות שלכם לא תמיד גלויות וברורות לעומקן כך שתוכלו לקבל את מלוא הפיצוי המגיע לכם. בשביל למקסם את גובה הפיצוי וכדי לקבל את מה שמגיע לכם כבעלי עסקים  שנפגעו – הגעתם למקום הנכון כאן תקבלו יחס אישי ומקצועי.

בנוסף לסניף הראשי במרכז על מנת להיות נגישים לתושבי הצפון נפתח סניף בקניון ראש פינה כדי שנוכל להיפגש אתכם בארבע עיניים.

WhatsApp Image 2024-12-14 at 17.14.39.jpeg

נזקי מלחמה ופעולות איבה - מס רכוש

אז מה צריך לעשות מי שביתו או רכושו נפגע?
לחכות לצוותי קרן הפיצויים מרשות המיסים, אשר מגיעים לבית ומסבירים לבעלים את הפרוצדורה. הם מלווים באנשי מקצוע כמו שמאים ומהנדסים.
אם הנציגים לא מגיעים, צריך לפנות למוקד קרן הפיצויים, שרשות המיסים פתחה כבר בתחילת הלחימה.
באתר האינטרנט של רשות המיסים יש מדור הנקרא, מדריך לנפגע, ומופעלת בו מערכת מקוונת להגשת תביעה.

לפיצויים הללו יש תקרה מקסימלית שנקבעת בהתאם למחירונים קבועים, לכל סוגי הנזק.
המחירון מתייחס גם לחפצי בית, ליחיד או לזוג נשוי, וכן קיימת תוספת לילדים.

ליחיד עבור נזק לרהיטים – הנזק מוערך ב-14,835 שקל.
לזוג נשוי או הורה יחיד – 25,654 שקל ולכל ילד עוד 5,187 שקל.
בגדים – ליחיד 5,710 שקל, לזוג 11,420 שקל, לילד 1,713 שקל.

ניתן לראות שמדובר בפיצוי קטן אשר אינו מכסה את הערך הריאלי של הנזק.
המנגנון של קרן הפיצויים פועל באופן דומה לשומה, במובן שנקבעת הערכה של הנזק, על ידי הרשות.
מי שלא מקבל את ההערכה שנקבעה לו, צריך ויכול להגיש השגה עליה לרשות המסים.
בהמשך, אם ההשגה לא התקבלה ניתן להגיש ערר לוועדה שמורכבת משלושה חברים, ביניהם עורך דין וחבר נוסף שהוא בעל ניסיון בתחום המקרקעין.
גם על החלטה של הוועדה ניתן לערער – לבית משפט המחוזי.



 

חוק מס רכוש מדבר על פיצויים ישירים ופיצויים עקיפים שנגרמו מהמלחמה:
נזקים ישרים: נזקים שנגרמים ישירות לרכוש. למשל, מטילים, פצצות או רסיסים. במסגרת הנזק ניתן לכלול גם נזקים נלווים, כגון חוסר יכולת להשתמש במבנה לצרכי השכרה או תפעול.
נזק עקיף: כתוצאה מהמלחמה יכול להיות תשלום לעובדים שנעדרו, אובדן עסקאות, ירידה במחזורים.

במסגרת הטיפול בנפגעי הקורונה הפיצויים היו בהתאם לחוק אחר ומנגנון נפרד שהוקם – אזרחים רבים חוו אז את "הנזק העקיף".
קרן הפיצויים קיימת ופעילה בהתאם למצב. למרבה הצער, קשה לזכור תקופות שלא בוצעו בהן פעולות איבה, ובשלב זה תסריט של שקט שאינו מופר בארצנו הקטנטונת נשמע כמו סרט בדיוני, כמו גם חלום בלתי אפשרי.

משרדנו צבר ניסיון בייצוג נפגעים בנזקים ישרים ועקיפים , גם במסגרת העררים בנושא הקורונה וגם בייצוג בוועדות ערר בסבבים הקודמים , וכמי שהייתה עורכת דין במחלקה המשפטית ברשות המיסים, שהיא האחראית בין היתר על הרפרנטורה למס רכוש למחלקות הפיצויים לנפגעי מלחמה ואיבה ועל כן מכירה את הגופים המטפלים בנושא הפיצויים ברשות המיסים על גווניהם השונים.

החשיבות של ייצוג מהגשת התביעה (תחילת ההליכים) בדרך והגשת השגה במקרה שהתביעה נדחית , הגשת ערר ועד לייצוג בוועדות הערר על ידי עורך דין מנוסה בתחום, חשובה ביותר על מנת להשיג את הפיצוי הגבוה במגבלות הקיימות . 

  • מהו נזק עקיף ?
    מדובר בנזק כלכלי לעסק, קרי הפסד או מניעת רווח כתוצאה מנזקי מלחמה, כגון אי יכולת להשתמש בנכסי העסק בשל הוראות כוחות הביטחון או היעדרות עובדים או בעלים מהעסק בשל הוראות כוחות הביטחון.
  • מהם מסלולי הפיצויים הקיימים ?
    מסלול אדום: מסלול שקיים כל השנה ומיועד לעסקים ביישובי ספר, כהגדרתם בחוק מס רכוש וקרן הפיצויים, העומדים בתנאי הזכאות לפיצויים לפי תקנות מס רכוש, לרבות הפסקת פעילות ותשלום שכר לעובדים. במסלול זה מוצע פיצוי מלא בגין הנזק העקיף ללא תקרה. מסלולים ירוקים (מסלול שכר, מסלול מחזורים ומסלול חקלאים): מסלולים מוגבלים בזמן המיועדים לישובים שבהם הוטלו הגבלות מחמירות במיוחד של כוחות הביטחון, המציעים פיצוי מוגדל בכפוף לתקרות. מסלול הוצאה מזכה: מסלול מוגבל בזמן לעסקים בכל רחבי הארץ.
  • מהי התקופה שעבורה מפצים במסלולים המוגבלים בזמן (מסלול הוצאה מזכה ומסלולים ירוקים) ?
    במסלולים הירוקים מפצים עבור התקופה שמה-7 באוקטובר ועד ל-31 בדצמר 2023. במסלול הוצאה מזכה מפצים עבור החודשים אוקטובר - דצמבר 2023.
  • מהם התנאים להגשה בכל מסלול ?
    מסלול אדום: העסק של הניזוק מצוי בישוב ספר; הניזוק הוכיח את הקשר הסיבתי בין הנזק שנגרם לבין פעולות מלחמה או איבה; הניזוק עמד בתנאי הפסקת פעילות ותשלום שכר והוכיח כי נגרם נזק ומה היקפו; התקיימות כל התנאים והדרישות המפורטים בחוק. מסלולים ירוקים: העסק של הניזוק מצוי בישוב הנכלל ברשימת הישובים המפורטים בתקנות; הניזוק עמד בתנאי הפסקת פעילות ותשלום שכר; העסק הגיש דו"ח ניכויים ודיווח למע"מ בגין החודש שעבורו מבוקשים הפיצויים. מסלול הוצאה מזכה: מחזור העסק גבוה מ-12 אלף ₪ בשנה ונמוך מ-400 מיליון ₪ בשנה; העסק הגיש דו"ח ניכויים ודיווח למע"מ בגין החודש שעבורו מבוקשים הפיצויים; עמידה בתנאי ירידה במחזורים לחודשים שעבורם מבוקשים פיצויים: לעסקים המדווחים למע"מ בדיווח חד-חודשי – ירידה של לפחות 25% במחזור העסקאות המדווח. לעסקים המדווחים למע"מ בדיווח דו-חודשי – ירידה של לפחות 12.5% במחזור המדווח לחודשים ספטמבר-אוקטובר 2023 ולפחות 25% במחזור המדווח לחודשים נובמבר-דצמבר

 מלחמת חרבות ברזל - שאלות ותשובות נזק עקיף 
מאתר רשות המיסים

bottom of page